Tisk

Sýrová pomazánka s česnekem

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2015-10-20-0045
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Pomazánky, krémy - tvarohové a sýrové
Zadavatel normy
Společnost Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
  • majonéza podle ČCN Salátová majonéza nejméně 45 %
  • sýr eidam (nejméně 30 % TVS) nejméně 30 % podle ČCN Sýr eidamského typu (s různými obsahy tuku v sušině)
  • česnek nejméně 1 % (např. sušený granulovaný česnek, práškový česnek)
  • feferony
Přípustné složky
  • koření
  • tavený sýr
  • jedlá sůl
  • cukr
  • konzervanty pro výrobky s prodlouženou trvanlivostí dle platné legislativy.
Nepřípustné složky
  • barviva
  • sladidla s výjimkou cukru
  • sýrové analogy
  • palmový a/nebo kokosový tuk
  • ztužené pokrmové tuky
  • ve výrobcích s dobou použitelnosti do 5 dnů včetně dne výroby nesmí být použity kyseliny benzoová, sorbová, ani jejich soli.
Technologický postup

Postup není přesně stanoven, je dán konkrétním výrobcem a výrobním zařízením.

Senzorické požadavky
Vzhled

pastovitá hmota s patrnými částicemi sýra a feferonek, jednotlivé části dobře spojené majonézou, barva: slabě žlutooranžová po použitých surovinách,

Vůně a chuť

příjemná slano-sladko-kyselá, palčivá po feferonkách, výrazná po česneku zjemněná sýrem a majonézou,

Konzistence

konzistence (textura, viskozita): pomazánka řídké konzistence s pružnými proužky eidamu

Nadstandardní parametry

bez barviv, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru, neobsahuje sýrové analogy ani kokosový, palmový nebo ztužený pokrmový tuk.

 

Rozhodčí metody

Nejsou požadovány.

Uživatel
Vytvořeno21.06.2018 13:20:24
VytvořilDana Gabrovská
Změněno21.06.2018 13:20:24
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě