Tisk
Sýr s plísní uvnitř hmoty (s různými obsahy tuku a sušiny)
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2015-12-22-0094 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry plísňové |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky | chlorid vápenatý (pomocná látka) |
Nepřípustné složky | veškeré výše nespecifikované, zejména konzervanty, rostlinný tuk, barviva, aromata, dusičnany |
Technologický postup |
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | vzhled: sýry různého tvaru a velikosti, různý vzhled povrchu dle způsobu ošetření (u ošetřeného povrchu prorůstání ušlechtilé plísně není na závadu), na povrchu mohou být viditelné stopy po vpichách barva: hmota sýra smetanové barvy se zeleným až modrozeleným porostem ušlechtilé plísně |
Vůně a chuť | charakteristická po ušlechtilé plísni |
Konzistence | jemná, drobivá až krémová (dle stáří a druhu) |
Nadstandardní parametry |
|
Rozhodčí metody | Stanovení obsahu celkové sušiny – dle ČSN EN ISO 5534, stanovení obsahu tukudle ČSN EN ISO 1735 (gravimetrická metoda), v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 02.10.2017 15:25:55 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 02.10.2017 15:25:55 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |
Výrobky v této normě
Jihočeská Niva 50 % - bochník cca 2,5 kg
Jihočeská Zlatá Niva 60 % - bochník cca 2,5 kg
Niva Premium 60 % - porce 110 g
Jihočeská Niva 50 % - půlená cca 1,2 kg
Jihočeská Niva 50 % - porce 220 g
Caesar Bleu 50 % - porce 110 g
Jihočeská Zlatá Niva 60 % -porce 110 g
Niva Premium 60 % - bochník cca 1,2 kg
Jihočeská Niva 50 % - porce 110 g
Caesar Bleu 50 % - bochník cca 1,2 kg








