Tisk
Sýr maasdamského typu (s různým obsahem tuku v sušině)
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2015-12-22-0036 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky |
|
Technologický postup |
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva: stejnoměrně jemně žlutá |
Vůně a chuť | příjemná, typicky nasládlá až sýrově mandlová, oříšková |
Konzistence | stejnorodá, celistvá, pružná, na řezu výskyt ok vytvořených propionovým kvašením rovnoměrně rozložených v celé hmotě |
Nadstandardní parametry | mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“ Obsah sušiny:
Minimální doba zrání 6 týdnů |
Rozhodčí metody | Stanovení obsahu celkové sušiny – dle ČSN EN ISO 5534, v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 02.10.2017 15:36:51 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 02.10.2017 15:36:51 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |