Tisk
Sýr ementálského typu s obsahem tuku v sušině 45 %
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2015-12-22-0035 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky | chlorid vápenatý (pomocná látka) |
Nepřípustné složky |
|
Technologický postup |
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva: stejnoměrně smetanově žlutá |
Vůně a chuť | jemná, typicky nasládlá až sýrově mandlová, oříšková |
Konzistence | stejnorodá, celistvá, tužší, na řezu výskyt lesklých ok větších než 5 mm rovnoměrně rozložených v hmotě sýra |
Nadstandardní parametry |
|
Rozhodčí metody | Stanovení obsahu celkové sušiny – dle ČSN EN ISO 5534, v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 02.10.2017 15:36:56 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 02.10.2017 15:36:56 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |