Tisk

Sušená vaječná melanž

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2015-12-22-0028
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce
Zadavatel normy
Společnost Českomoravská drůbeřářská unie, z.s.
Počernická 272/896
108 00 Praha 10 - Malešice
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky

100 % vejce

Přípustné složky

nejsou

Nepřípustné složky

Nevaječné příměsi

Technologický postup
  1. strojový výtluk
  2. filtrace
  3. chlazení
  4. pasterace a homogenizace
  5. zchlazení na 4°C
  6. sušení ve sprejové sušárně
  7. balení do spotřebitelského obalu
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: přirozený vaječný

barva: světle žlutá až oranžová

Vůně a chuť

chuť: typická vaječná bez cizích příchutí

vůně: typická vaječná bez cizích pachů

Konzistence

práškovitá bez hrudek

Nadstandardní parametry
  1. Vlhkost: max. 5 %
  2. Obsah tuku: min. 39 %
  3. VMK: max. 5 %
  4. Vyrobeno v České republice.
Rozhodčí metody

ČSN 57 0117 Metody zkoušení vaječné hmoty, v případě sporu  bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.

Uživatel
Vytvořeno02.10.2017 15:37:53
VytvořilDana Gabrovská
Změněno02.10.2017 15:37:53
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě