Sušená směs pro přípravu mléčné točené zmrzliny
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2017-10-19-0352 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - mražené krémy - mražený krém smetanový |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky | nejsou definovány |
Nepřípustné složky | syntetická potravinářská barviva, E120, rostlinný tuk |
Technologický postup | – sušení mléčného polotvaru (mléka) s obsahem minimálně 32 % mléčného tuku |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva: v případě neutrální příchuti, je barva bílá se smetanovým nádechem, v případě ochucení, je barva typická k dané chuti (druhu) |
Vůně a chuť | v případě neutrální příchuti je chuť a vůně smetanová, bez cizích příchutí a pachů, v případě ochucení je chuť typická k danému druhu bez cizích příchutí |
Konzistence | práškovitá homogenní, drobné, snadno rozpustné hrudky nejsou na závadu |
Nadstandardní parametry | – vysoký obsah sušeného mléka (minimálně 65 %) |
Rozhodčí metody | Metody zkoušení mléčných výrobků sušených a zahuštěných dle ČSN 57 0105; v případě sporu budou použity metody používáné státními kontrolními orgány. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 15.12.2017 12:39:09 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 15.12.2017 12:39:09 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |