Tisk
Šunkový závitek v aspiku
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2015-10-21-0047 |
Zařazení dle legislativy | Lahůdkářské výrobky - Kusové zboží - aspiky (šunkové závitky v aspiku, vejce v aspiku, apod.) |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky | barviva, ve výrobcích s dobou použitelnosti do 5 dnů včetně dne výroby nesmí být použity kyseliny benzoová, sorbová, ani jejich soli. |
Technologický postup | postup není přesně stanoven, je dán konkrétním výrobcem a výrobním zařízením |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | vzhled: šunkové závitky naplněné pařížským nebo bramborovým salátem, ozdobené krájeným vejcem, okurkou a kapií, zalité aspikem, barva: růžovo-červená šunka, čirý rosol, |
Vůně a chuť | příjemná slano-kyselá, vyrovnaná, charakteristická po použitých surovinách, se znatelnou příjemnou masovou vůní šunky, |
Konzistence | všechny součásti přiměřeně měkké, aspik křehký, v ústech rozplývavý. |
Nadstandardní parametry |
|
Rozhodčí metody | Nejsou požadovány. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 15.11.2019 10:09:44 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 15.11.2019 10:09:44 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |