Strouhanka
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2018-12-07-0405 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky |
Zadavatel normy | |
Společnost | Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. Drahobejlova 2215/6 190 00 Praha 9 Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. Drahobejlova 2215/6 190 00 Praha 9 Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | • pšeničná mouka hladká světlá; |
Přípustné složky | • pšeničný kvas a/nebo žitný kvas, pšeničný kvas sušený a/nebo pšeničný omládek; |
Nepřípustné složky | Přídatné látky jiné než kyselina askorbová nebo její přírodní zdroje (např. prášek ze sušené aceroly). |
Technologický postup | • výroba těsta nepřímým/přímým způsobem vedení; |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Jemně mleté částice rovnoměrné granulace světlé barvy typické pro pšeničné běžné pečivo. |
Vůně a chuť | Typická pečivová, po použitých složkách; bez cizích pachů a cizí příchuti. |
Konzistence | Sypká směs s obsahem vody max. 12 %. |
Nadstandardní parametry | Výroba z krutónů specielně vyrobených pro přípravu strouhanky nebo z vybraných druhů běžného pšeničného pečiva bez posypu a šetrně usušeného; bez obsahu přídatných látek s výjimkou kyseliny askorbové, případně přídatných látek z margarínu. |
Rozhodčí metody | Hmotnost; senzorické hodnocení; v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 14.01.2020 13:42:54 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 14.01.2020 13:42:54 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |