Smetanový krém (netermizovaný)
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2015-12-22-0030 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - smetanovo-tvarohové krémy |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky |
|
Technologický postup |
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva: stejnorodá, smetanová nebo charakteristická po použitých přísadách |
Vůně a chuť | jemná smetanová, charakteristická po použitých surovinách a přísadách |
Konzistence | polotuhá, jemně krémovitá, bez nášlehu, mírné uvolnění syrovátky není na závadu |
Nadstandardní parametry | tuk v sušině minimálně 30 %, mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“ bez tepelného ošetření finálního produktu, základní hmota smetanového krému neobsahuje želatinu, škroby a barviva, neobsahuje stabilizátory, chemicky modifikované škroby, náhradní sladidla, konzervační látky, umělá aromata |
Rozhodčí metody | Stanovení obsahu celkové sušiny – dle ČSN EN ISO 5534, Stanovení obsahu tuku – dle ČSN EN ISO 1735 – Gravimetrická metoda, v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 02.10.2017 15:37:23 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 02.10.2017 15:37:23 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |