Tisk

Smetana tekutá ke šlehání – čerstvá

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2016-07-22-0029
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - smetana tekutá - smetana ke šlehání
Zadavatel normy
Společnost Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10 - Malešice
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky

smetana získaná odtučněním kravského syrového mléka

Přípustné složky

žádné

Nepřípustné složky

veškeré nespecifikované v povinných a přípustných složkách

Technologický postup

Bude dodán.

Senzorické požadavky
Vzhled

barva: bílá až s lehce nažloutlým odstínem

Vůně a chuť

čistá bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

tekutá, stejnorodá tekutina bez usazenin, případný vyvstalý tuk na povrchu není na závadu

Nadstandardní parametry

smetana, která je získaná ze syrového mléka odpovídajícího ČCN „Syrové kravské mléko“, mléčný tuk minimálně 33 % stáří mléka před zpracováním i suroviny po odstředění celkem max. 48 hod neobsahuje stabilizátory, zejména karagenan tepelné ošetření pasterací, případně mžikové zahřátí na teplotu ne vyšší než 125°C

Rozhodčí metody

Stanovení obsahu tuku – ČSN EN ISO 2450 – Vážková metoda,v případě sporu  bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.

Uživatel
Vytvořeno02.10.2017 15:37:34
VytvořilDana Gabrovská
Změněno02.10.2017 15:37:34
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě