Tisk

Směsné ovocné, zeleninové a ovocno-zeleninové šťávy ošetřené vysokým tlakem

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2016-12-07-0202
Zařazení dle legislativyAlkoholické i nealkoholické nápoje včetně balené vody - ovocná nebo zeleninová šťáva
Zadavatel normy
Společnost Beskyd Fryčovice, a.s.
Fryčovice 606
739 45 Fryčovice
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky

ovoce nebo zelenina nebo ovoce a zelenina v různých poměrech

Přípustné složky

bylinky, koření

Nepřípustné složky

voda

Technologický postup
  1. mytí a čištění ovoce a zeleniny
  2. odšťavňovaní na lisu
  3. smíchání šťáv v požadovaném poměru do lahviček
  4. tlakování při 4 000 barech po dobu 3 minut
  5. etiketování a skladování při teplotě 1-8°C.
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: odpovídající danému lisovanému ovoci  a zelenině,

barva: odpovídající danému lisovanému ovoci a zelenině

Vůně a chuť

odpovídající danému lisovanému ovoci  a zelenině, konzistence: dřeňová

Konzistence

hustá,  dřeňová

Nadstandardní parametry

Kvalita použitých surovin,  bez konzervantů a přídatných látek, způsob lisování za studena.

Rozhodčí metody

stanovení sušiny refraktometricky, v případě sporu  bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky

Uživatel
Vytvořeno24.05.2019 09:57:27
VytvořilDana Gabrovská
Změněno24.05.2019 09:57:27
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě