Tisk

Škvařené vepřové sádlo

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2017-12-13-0363
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky
Zadavatel normy
Společnost Český svaz zpracovatelů masa
Libušská 319
142 00 Praha 4 - Písnice
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky

vepřové sádlo

Přípustné složky

nejsou definovány

Nepřípustné složky

Nepřipouští se použití dalších složek, zejména rostlinných tuků a olejů ani tuků a olejů jiných živočišných druhů

Technologický postup

Technologický obal:

a) v případě použití technologického obalu nejsou požadavky definovány
b) lze vyrábět bez technologického obalu

Technologický postup:

Příprava surovin, škvaření, plnění do forem či technologických obalů (pokud se používají), chlazení, balení – pokud je třeba

Senzorické požadavky
Vzhled

výrobek je barvy světlé (bílé až nažloutlé)

Vůně a chuť

charakteristická pro vepřové škvařené sádlo, bez cizích příchutí a pachů, nesmí vykazovat známky žluknutí

Konzistence

hladká až jemně krupičková struktura

Nadstandardní parametry

a) obsah volných mastných kyselin menší nebo roven 0,75 % hmot. (jako kyselina olejová);
b) peroxidové číslo menší nebo rovno 4,0 mekv O2/kg;
c) obsah vody a nerozpustné nečistoty menší nebo roven 0,5 % hmot.;
d) nepřipouští se vstupní surovina z nekastrovaných kanců.

Rozhodčí metody

V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají orgány úředního dozoru České republiky.

Uživatel
Vytvořeno13.12.2017 15:33:21
VytvořilDana Gabrovská
Změněno13.12.2017 15:33:21
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě