Salám pro lahůdkářské výrobky
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2015-12-22-0096 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
Technologický obal: nespecifikuje se Použije se jedna ze základních surovin nebo libovolná kombinace základních surovin. |
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky | Nepřipouští se použití SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti a barviv.E 120 – kyselina karmínová, karmín. |
Technologický postup | příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení, uzení /vaření, chlazení, balení, etiketování |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám, mohou být patrné částice použitého koření, spojka je jemně vypracovaná, pokud je použita hrubě mělněná vložka, mozaika zrn je nepravidelná, bez shluku tukových nebo libových částic, případné tučné částice nesmějí být rozmazány, ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné, Povrchový vzhled – povrch je hladký nebo mírně podélně vrásčitý, celistvý, bez kouřových skvrn, bez podlitin |
Vůně a chuť | Chuť přiměřeně slaná, případně po použitém koření, výrobek je na skusu křehký a vláčný, Vůně příjemná po čerstvé uzenině |
Konzistence | pružná, soudržná, tuhá |
Nadstandardní parametry |
|
Rozhodčí metody | Obsah masa obsah kosterní svaloviny jednotlivých živočišných druhů savců a ptáků určených k výživě lidí, která splňuje parametry max. obsahu tuku a pojivových tkání dle platné právní úpravy. Obsah tuku celkový obsah tuku, který je stanovený metodami založenými na principu hydrolýzy ČSN ISO 1443, v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 31.01.2020 12:52:12 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 31.01.2020 12:52:12 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |