Tisk

Rybí salát

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2015-10-16-0044
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně živočišného původu (maso, uzeniny, ryby, sýry, apod.)
Zadavatel normy
Společnost Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
  • marinované sleďové filety nejméně 40 %, majonéza podle ČCN Salátová majonéza nejméně 30 %,
  • cibule
  • okurky sterilované
  • hrášek sterilovaný
  • mrkev sterilovaná
Přípustné složky
  • jedlá sůl
  • koření
  • cukr
  • konzervační látky pro výrobky s prodlouženou trvanlivostí – dle platné legislativy
Nepřípustné složky

barviva,  sladidla s výjimkou cukru, ve výrobcích s dobou použitelnosti do 5 dnů včetně dne výroby nesmí být použity kyseliny benzoová, sorbová, ani jejich soli.

Technologický postup

Není požadován.

Senzorické požadavky
Vzhled

rybí výrobek obsahující marinované sleďové kostky s příměsí zeleniny, spojené majonézou,

barva: šedo-béžová, jednotlivé částice pod vrstvou majonézy mají přirozenou barvu charakteristickou pro použité suroviny.

Vůně a chuť

příjemná slano-sladko-kyselá, typická pro výrobek z marinovaných ryb s příměsí majonézy a zeleniny.

Konzistence

všechny částice salátu přiměřeně měkké a křehké.

Nadstandardní parametry

Zaručený podíl marinovaného rybího masa, bez barviv, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru, majonéza dle ČCN.

Rozhodčí metody

ČSN 57 0146-3 Metody zkoušení ryb, rybích výrobků a rybích konzerv – Část 3: Stanovení hmotnosti obsahu a hmotnostního podílu složek.V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.

Uživatel
Vytvořeno07.11.2018 07:53:59
VytvořilDana Gabrovská
Změněno07.11.2018 07:53:59
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě