Rybí salát s jogurtem
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2018-12-11-0407 |
Zařazení dle legislativy | Lahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně živočišného původu (maso, uzeniny, ryby, sýry, apod.) |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | GASTRO-MENU EXPRESS a.s. Konská 199 739 61 Třinec Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | marinované sleďové filé min. 40 %; |
Přípustné složky | cukr; |
Nepřípustné složky | barviva a látky s barvicím účinkem; |
Technologický postup | Smíchání nakrájené ryby se sterilovanou zeleninou, vše pořádně spojeno jogurtem a majonézou. |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | vzhled: lahůdkový salát s podílem marinovaných sleďových ryb s příměsí zeleniny, vše dobře spojené majonézou a jogurtem a rovnoměrně promíchané; |
Vůně a chuť | chuť a vůně:příjemná slano-sladko-kyselá, typická pro výrobek z marinovaných ryb s příměsí zeleniny a majonézy. |
Konzistence | všechny částice salátu přiměřeně měkké a křehké |
Nadstandardní parametry | Kvalita použitých surovin, zaručený podíl marinovaného rybího masa, kvalita zpracování (nepřítomnost větších nerozkrájených částic, konzistence), bez barviv a látek s barvicím účinkem, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru, majonéza a jogurt dle ČCN. |
Rozhodčí metody | ČSN 57 0146-3 Metody zkoušení ryb, rybích výrobků a rybích konzerv – Část 3: Stanovení hmotnosti obsahu a hmotnostního podílu složek.V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 11.12.2018 06:36:47 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 11.12.2018 06:36:47 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |