Tisk

Pudinkový dezert se šlehačkou

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2019-06-27-0440
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich
Zadavatel normy
Společnost Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10 - Malešice
Česká republika
Navrhovatel normy
Požadavky na složení
Povinné složky

Pudink:

  • mléko podle normy „Syrové kravské mléko“;
  • smetana,
  • cukr;
  • škrob nebo modifikovaný škrob;
  • ochucující složka:vanilka nebo  karamel nebo kakao nebo  extrakty kávy;
  • aromata;
  • barvivo betakaroten pro vanilkovou příchuť.

 

Našlehaná  smetana:

  • glukózo-fruktózový sirup;
  • stabilizátory: karagenan a  guma guar;
  • želatina;
  •  pěnotvorná látka : dusík.
Přípustné složky
  • podmáslí;
  • stabilizátor karagenan.

 

 

Nepřípustné složky
  • voda,
  • syrovátka,
  • náhradní sladidla,
  • rostlinný tuk,
  • konzervanty.
Technologický postup
  • příprava směsí;
  • vysoká pasterace, UHT záhřev;
  • chlazení;
  • skladování;
  • nášleh dusíkem ( možné pro šlehačku i samotný pudink);
  • balení;
  • chlazení.
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled : typický pro pudink a použitou ochucující složku;
barva: typická pro použitou ochucující složku.

Vůně a chuť

chuť a vůně: typická pro použitou ochucující složku

Konzistence

krémovitá

Nadstandardní parametry

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“;

Nepřítomnost syrovátky, konzervantů, rostlinného tuku a náhradních sladidel;
složení výrobku :
obsah tuku minimálně 2 %;
obsah sacharidů minimálně 13 %.

Rozhodčí metody

Stanovení sušiny; v případě  sporu  bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.

Uživatel
Vytvořeno27.06.2019 16:31:29
VytvořilDana Gabrovská
Změněno27.06.2019 16:31:29
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě