Žitná mouka – žitná mouka chlebová
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2019-11-04-0461 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - mlýnské obilné výrobky - mouka |
Zadavatel normy | |
Společnost | Potravinářská komora České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | Adélka a.s. U Pekárny 849 39301 Pelhřimov Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | žito |
Přípustné složky | žádné |
Nepřípustné složky | žádné |
Technologický postup | Mlýnský výrobek získaný mletím žita a tříděný podle velikosti částic a obsahu minerálních látek. |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | šedobílá se zelenomodrým odstínem. |
Vůně a chuť | typická moučná vůně, bez nepříjemného pachu, typická moučná chuť, bez nahořklé, nakyslé nebo cizí pachuti, bez přítomnosti škůdců v jakémkoliv stádiu. |
Konzistence | jemný prášek. |
Nadstandardní parametry | Vlhkost nejvýše 15 %; Koliformní bakterie max. 1 x 10na druhou Dále podle Nařízení ES č. 2073/2005 v platném znění Bílkoviny 7,5 g/100g výrobku; Energetická hodnota: 1396 kJ/ 330 kcal. Obsahuje lepek. Neobsahuje jiné alergeny ani jejich stopy. Neobsahuje geneticky modifikované organismy
|
Rozhodčí metody | ČSN 56 0512-2 Metody zkoušení mlýnských výrobků. Část 2: Vzorkování |
Uživatel | |
Vytvořeno | 03.12.2019 09:15:37 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 03.12.2019 09:15:37 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |