Pšeničná mouka chlebová
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2019-11-04-0460 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - mlýnské obilné výrobky - mouka |
Zadavatel normy | |
Společnost | Potravinářská komora České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | Adélka a.s. U Pekárny 849 39301 Pelhřimov Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | pšenice potravinářská – minimální požadavky dle ČSN 461100-2 |
Přípustné složky | žádné |
Nepřípustné složky | žádné |
Technologický postup |
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | bílá s žlutošedým nebo našedlým odstínem. |
Vůně a chuť | typická moučná vůně, bez nepříjemného pachu, typická moučná chuť, bez nahořklé, nakyslé nebo cizí pachuti, bez přítomnosti škůdců v jakémkoliv stádiu. |
Konzistence | jemný prášek. |
Nadstandardní parametry | Vlhkost nejvýše 15 %; Granulace: Plísně max. 1 x 10 na třetí; Bílkoviny 11 g/100g výrobku; Energetická hodnota: 1465 KJ/ 345 Kcal |
Rozhodčí metody | ČSN 56 0512-2 Metody zkoušení mlýnských výrobků. Část 2: Vzorkování |
Uživatel | |
Vytvořeno | 03.12.2019 09:14:34 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 03.12.2019 09:14:34 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |