Přírodní sýr měkký zrající pod mazem
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2015-12-22-0034 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky | veškeré složky nespecifikované v povinných a přípustných složkách zejména konzervanty, dusičnany. rostlinný tuk, kasein, kaseináty |
Technologický postup | Standardizace mléka a sýření→ zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapání → solení → zrání za řízených podmínek+ aplikace mazové kultury na povrch sýra a obracení sýrů během zrání→ balení → expedice |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva: sýrově žlutá; barva povrchu: tmavší žlutá až narůžovělá. |
Vůně a chuť | chuť mléčně nakyslá, charakteristická pro sýry zrající pod mazem, příjemně slaná, jemně až výrazně pikantní, vůně: čistá, charakteristická pro sýry zrající pod mazem. |
Konzistence | jemná, pružná, měkká až výrazně měkká podle stupně zralosti |
Nadstandardní parametry | – surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko;
|
Rozhodčí metody | Seznam rozhodčích metod: Stanovení obsahu celkové sušiny – dle ČSN EN ISO 5534 V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 18.11.2019 10:03:58 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 18.11.2019 10:03:58 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |