Tisk

Salámová pomazánka

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2018-06-21-0390
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Pomazánky, krémy - majonézové
Zadavatel normy
Společnost Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10
Česká republika
Navrhovatel normy
Požadavky na složení
Povinné složky

salám trvanlivý  tepelně opracovaný nebo trvanlivý fermentovaný minimálně 20 % podle ČCN;
salám min. 15 % podle ČCN Salám pro lahůdkářské výrobky;
majonéza podle ČCN Salátová majonéza pro lahůdkářské výrobky;
tavený sýr podle ČCN Tavený sýr druhově nepojmenovaný

Přípustné složky

tvaroh;
cukr;
černý mletý pepř nebo bílý;
konzervační látky pouze pro výrobky s prodlouženou trvanlivostí – dle platné legislativy.

Nepřípustné složky

barviva;
sladidla s výjimkou cukru;
ve výrobcích s dobou použitelnosti do 5 dnů od dne výroby nesmí být použity kyseliny sorbová, benzoová ani jejich soli.

Technologický postup

Není specifikován. v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.

Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: pastovitá hmota s patrnými částicemi salámů, jednotlivé části dobře spojené majonézou;
barva: světle růžová – přirozená barva charakteristická pro použité suroviny.

Vůně a chuť

salámová, vyrovnaná, charakteristická po použitých surovinách

Konzistence

salámová, vyrovnaná, charakteristická po použitých surovinách

Nadstandardní parametry

Kvalita použitých surovin, kvalita zpracování (nepřítomnost větších nerozkrájených částic, konzistence), bez barviv, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru.

Rozhodčí metody

Nejsou požadovány.

Uživatel
Vytvořeno02.01.2019 07:49:32
VytvořilDana Gabrovská
Změněno02.01.2019 07:49:32
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě