Pařený sýr
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2019-06-20-0439 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní nezrající |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
toto platí vždy, tedy i v případě výroby z polotovaru. kterým může být sýr eidamského typu, viz technol.postup nálev (jen v případě sýru s nálevem):
|
Přípustné složky |
nálev (jen v případě sýru s nálevem):
|
Nepřípustné složky | všechny výše nespecifikované. |
Technologický postup | a) pro případ, kdy je surovinou syrové kravské mléko: b) pro případ, kdy je surovinou sýr eidamského typu: c) v případě sýru s nálevem – balení do nálevu polotovarem je: Sýr eidamského typu“ , dle ČCN2015-12-22-0019, u kterého neproběhl proces zrání. |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Sýr: Vzhled – tvar podle druhu, dobře zabalený, povrch čistý, texty čitelné. Nálev: |
Vůně a chuť | Charakteristická pro pařené sýry, slaná, nakyslá, bez cizích příchutí a pachů slaný, nakyslý, bez cizích příchutí a pachů |
Konzistence | Konzistence: pružná, nelámavá; výrobky z pařeného sýru musí mít vláknitou strukturu.
|
Nadstandardní parametry | Obsah sušiny minimálně 45 %; |
Rozhodčí metody |
V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 04.02.2021 20:55:46 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 04.02.2021 20:55:46 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |