Ostatní sladkovodní ryby – trup
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2018-04-06-0382 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - ryby - sladkovodní (zmrazené, čerstvé) |
Zadavatel normy | |
Společnost | Potravinářská komora České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | Vykuchaná ryba bez hlavy, ploutví, šupin |
Přípustné složky | Vyčnívající žeberní kůstky |
Nepřípustné složky | Zbytky šupin, oplachová voda, zbytky orgánů, krev, přídatné látky a ostatní složky. Povrch těla jez bez výrazného mechanického poškození, bez parazitů. |
Technologický postup | Odchov ryb probíhá v polointenzivních podmínkách rybničního prostředí nebo v akvakultuře, opracování ryb včetně usmrcení probíhá podle normy (ČSN 56 9602 Pravidla správné hygienické praxe – Ryby, vodní živočichové a výrobky z nich); skladování -1°C až + 5°C |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: pevná elastická svalovina, otisk prstu rychle mizí. |
Vůně a chuť | specifická pro daný druh ryby, vůně může být až neutrální, nepřijatelný je kyselý nebo slabě nepříjemný zápach |
Konzistence | žádoucí je pevná až elastická konzistence, nežádoucí je měkká až rozbředlá |
Nadstandardní parametry | celkový podíl 100 % ryby; chov ryby: Česká republika |
Rozhodčí metody | V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 06.04.2018 12:24:29 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 06.04.2018 12:24:29 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |