Tisk
Nakládaný plísňový sýr
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2015-10-16-0040 |
Zařazení dle legislativy | Lahůdkářské výrobky - Nakládané sýry - nakládané plísňové sýry |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky | analogy sýra |
Technologický postup | Není požadována. |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | celé nebo dělené plísňové sýry v nálevu, s přísadou kroužků nebo plátků cibule, řezů papriky, menších kousků feferonek, koření a paprikové pasty. barva: sýr světlý s bílou plísní na povrchu. Koření tmavé. Celá zrnka pepře. Papriková pasta a mletá paprika červené barvy, přirozená barva dalších surovin |
Vůně a chuť | příjemná slanokyselá, typická pro sýr s bílou plísní na povrchu, bez nežádoucích pachů po plísni. Pikantní po koření, česneku a cibuli, jemná po řepkovém oleji a sýru. |
Konzistence | sýr celistvý, pevný, neroztékavý. Nerozpadající se kusy papriky a cibule. Cibule na skusu křupavá. |
Nadstandardní parametry | Řepkový olej českého původu, zaručený podíl kvalitního sýru. |
Rozhodčí metody | Nejsou požadovány. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 02.10.2017 15:36:29 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 02.10.2017 15:36:29 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |