Tisk

Nakládaný plísňový sýr

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2015-10-16-0040
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Nakládané sýry - nakládané plísňové sýry
Zadavatel normy
Společnost Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
  • řepkový olej
  • sýr s bílou plísní na povrchu nejméně 40 %
  • cibule čerstvá nebo marinovaná nejméně 7 %,
Přípustné složky
  • paprika sterilovaná
  • feferonky sterilované
  • žampiony sterilované
  • česnek
  • koření (pepř celý, paprika)
  • papriková pasta
Nepřípustné složky

analogy sýra

Technologický postup

Není požadována.

Senzorické požadavky
Vzhled

celé nebo dělené plísňové sýry v nálevu, s přísadou kroužků nebo plátků cibule, řezů papriky, menších kousků feferonek, koření a paprikové pasty.

barva: sýr světlý s bílou plísní na povrchu. Koření tmavé. Celá zrnka pepře. Papriková pasta a mletá paprika červené barvy, přirozená barva dalších surovin

Vůně a chuť

příjemná slanokyselá, typická pro sýr s bílou plísní na povrchu, bez nežádoucích pachů po plísni. Pikantní po koření, česneku a cibuli, jemná po řepkovém oleji a sýru.

Konzistence

sýr celistvý, pevný, neroztékavý. Nerozpadající se kusy papriky a cibule. Cibule na skusu křupavá.

Nadstandardní parametry

Řepkový olej českého původu, zaručený podíl kvalitního sýru.

Rozhodčí metody

Nejsou požadovány.

Uživatel
Vytvořeno02.10.2017 15:36:29
VytvořilDana Gabrovská
Změněno02.10.2017 15:36:29
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě