Tisk

Moravský vrabec se zelím

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2016-09-08-0172
Zařazení dle legislativyHotové pokrmy - hotové pokrmy
Zadavatel normy
Společnost Potravinářská komora České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10 - Malešice
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
  • Zelí 53 %,
  • vepřové pečené maso 29 %
Přípustné složky
  • voda
  • rostlinný olej (řepkový)
  • cibule
  • pšeničná mouka
  • sůl
  • cukr
  • ocet
  • koření
Nepřípustné složky

Látky zvýrazňující chuť a vůni, konzervanty, barviva

Technologický postup
  1. Vepřové maso se předem upeče.
  2. Potom se naplní do obalu maso, nařezané zelí a ostatní ingredience.
  3. Obal se okamžitě uzavře.
  4. Následuje sterilace v autoklávu, chlazení a po osušení etiketace a balení.
Senzorické požadavky
Vzhled

Kousky masa  a zelí se šťávou.

Vůně a chuť

Po vepřovém masu a zelí, mírně kyselá.

Konzistence

Zelí a maso měkké.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah zelí a vepřového masa, nepřítomnost zvýrazňovačů chuti.

Rozhodčí metody

Měření hmotnosti obsahu vážením, kontrola slanosti chemickou analýzou.

Uživatel
Vytvořeno18.10.2018 15:25:38
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.10.2018 15:25:38
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě