Tisk

Moravský knedlík

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2017-09-06-0342
Zařazení dle legislativyHotové pokrmy
Zadavatel normy
Společnost Potravinářská komora České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10 - Malešice
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
  • mouka pšeničná
  • voda pitná
  • vaječná melanž 2%
  • sůl jedlá jodovaná
  • droždí
Přípustné složky

nejsou definovány

Nepřípustné složky
  • barviva
  • konzervanty
Technologický postup

Uvedené ingredience smícháme a následně vypracujeme kompaktní těsto na moravské knedlíky. Po té necháme těsto odpočinout ve zracím koši a následně jej rozdělíme na klonky o požadované hmotnosti. Po té z nich vyválíme kuličky a předáme je do předkynárny, kde za konstantní vlhkosti a teploty nastartujeme proces kynutí. Po té z těchto kuliček vyválíme válečky a uložíme na vytvarovaná síta a předáme do kynárny. Po vykynutí knedlíky přejdou do vařícího boxu, kde se uvaří v páře. Po uvaření jsou knedlíky ihned zabaleny do  folie, abychom předešli úniku páry. Po té výrobky šokově zchladíme a můžeme ihned expedovat a nebo je uložit do doby expedice v chlazeném skladu při teplotě od +2°C do +12°C.

Senzorické požadavky
Vzhled
  •  vzhled: vařeného knedlíku ve tvaru šišky
  • barva: typická, odpovídá použitým surovinám
Vůně a chuť

typická, odpovídá použitým surovinám s jemnou vůní, bez cizích pachů

Konzistence

měkké konzistence, celistvé, na řezu porovité

Nadstandardní parametry

Kvalita použitých surovin bez konzervantů, výroba na  výrobní lince vyrobené výhradně pro výrobu přílohových knedlíků

Rozhodčí metody

Nejsou požadovány

Uživatel
Vytvořeno15.12.2017 12:36:56
VytvořilDana Gabrovská
Změněno15.12.2017 12:36:56
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě