Moravský knedlík
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2017-09-06-0342 |
Zařazení dle legislativy | Hotové pokrmy |
Zadavatel normy | |
Společnost | Potravinářská komora České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky | nejsou definovány |
Nepřípustné složky |
|
Technologický postup | Uvedené ingredience smícháme a následně vypracujeme kompaktní těsto na moravské knedlíky. Po té necháme těsto odpočinout ve zracím koši a následně jej rozdělíme na klonky o požadované hmotnosti. Po té z nich vyválíme kuličky a předáme je do předkynárny, kde za konstantní vlhkosti a teploty nastartujeme proces kynutí. Po té z těchto kuliček vyválíme válečky a uložíme na vytvarovaná síta a předáme do kynárny. Po vykynutí knedlíky přejdou do vařícího boxu, kde se uvaří v páře. Po uvaření jsou knedlíky ihned zabaleny do folie, abychom předešli úniku páry. Po té výrobky šokově zchladíme a můžeme ihned expedovat a nebo je uložit do doby expedice v chlazeném skladu při teplotě od +2°C do +12°C. |
Senzorické požadavky | |
Vzhled |
|
Vůně a chuť | typická, odpovídá použitým surovinám s jemnou vůní, bez cizích pachů |
Konzistence | měkké konzistence, celistvé, na řezu porovité |
Nadstandardní parametry | Kvalita použitých surovin bez konzervantů, výroba na výrobní lince vyrobené výhradně pro výrobu přílohových knedlíků |
Rozhodčí metody | Nejsou požadovány |
Uživatel | |
Vytvořeno | 15.12.2017 12:36:56 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 15.12.2017 12:36:56 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |