Mléčné krémy a dezerty tepelně ošetřené
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2016-09-06-0129 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - smetanovo-tvarohové krémy |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | mléko či smetana |
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky |
|
Technologický postup | Mléčný krém a dezert – výrobek z tvarohu nebo, mléka respektive smetany s obsahem mléka či tvarohu nejméně 85 % hmotnostních mléčné složky ve složení výrobku (bez ochucující složky). Následně tepelně ošetřený,
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | stejnorodá, charakteristická po použitých surovinách a přísadách |
Vůně a chuť | příjemná mléčná, charakteristická po použitých ochucujících složkách (tak jak jsou definovány v přípustných složkách). |
Konzistence | polotuhá, jemně krémovitá, mírné uvolnění syrovátky není na závadu, pro šlehané výrobky – našlehaná konzistence s viditelnými malými bublinami |
Nadstandardní parametry |
|
Rozhodčí metody |
v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky tj. Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 02.10.2017 15:19:43 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 02.10.2017 15:19:43 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |