Tisk
Lahůdka - zahradní jahody – bez laktózy
Jihočeská lahůdka - višeň
Lahůdka vaječný likér
Jihočeská lahůdka - medovník
Lahůdka zahradní jahody
Lahůdka 60% čokoláda
Lahůdka čokoláda oříšek Jihočeská zakysaná smetana 15 % s nízkým obsahem laktózy Jihočeská zakysaná smetana 18 % Jihočeská zakysaná smetana 15 % Jihočeská zakysaná smetana 11 % Jihočeská zakysaná lehká 8 % - kysaný mléčný výrobek
Mléčné krémy a dezerty bez tepelného ošetření před plněním (čerstvé)
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2016-09-06-0128 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - smetanovo-tvarohové krémy |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | mléko a smetana |
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky |
|
Technologický postup | Mléčný krém a dezert – výrobek z mléka respektive smetany s obsahem mléka nejméně 85 % hmotnostních mléčné složky ve složení výrobku (bez ochucující složky). Bez následného tepelného ošetření.
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva: stejnorodá, charakteristická po použitých surovinách a přísadách |
Vůně a chuť | příjemná mléčná, charakteristická po použitých ochucujících složkách (tak jak jsou definovány v přípustných složkách) |
Konzistence | polotuhá, jemně krémovitá, mírné uvolnění syrovátky není na závadu |
Nadstandardní parametry |
|
Rozhodčí metody |
v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky tj. Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 02.10.2017 15:19:49 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 02.10.2017 15:19:49 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |
Výrobky v této normě






