Mléčná čokoláda
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2016-06-09-0151 |
Zařazení dle legislativy | Přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakao a výrobky z nich - čokolády - čokoláda mléčná |
Zadavatel normy | |
Společnost | Potravinářská komora České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky |
|
Technologický postup | Dle klasické technologie výroby: mísení, zjemňování na válcích, konšování, temperování a formování. |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | vzhled: lesklá, hladká, v různých tvarech barva: hnědá |
Vůně a chuť | Příjemně čokoládomléčná, smetanová, bez cizích chutí a vůní |
Konzistence | tvrdá s ostrým lomem. |
Nadstandardní parametry |
|
Rozhodčí metody | Stanovení tuku v čokoládě úředními analytickými metodami AOAC International (1995). AOAC Official Method 963,15 – Metoda Kvantifikace ekvivalentů kakaového másla v čokoládě AOAC Official Method 963.15 [3]; ČSN 56 0577 Čokoláda a čokoládové cukrovinky – Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny; ČSN 56 0578 Čokoláda a čokoládové cukrovinky – Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny;ČSN 560576 Čokoláda a čokoládové cukrovinky Stanovení obsahu mléčného tuku; v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 15.12.2017 11:59:41 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 15.12.2017 11:59:41 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |
Výrobky v této normě










