Masný polotovar – mleté maso kuřecí
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2019-09-25-0445 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - masné polotovary |
Zadavatel normy | |
Společnost | Drůbežářský závod Klatovy a.s. 5. května 112 339 01 Klatovy Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | Drůbežářský závod Klatovy a.s. 5. května 112 339 01 Klatovy Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | Kuřecí maso bez kosti a kůže min. 95 % masa. |
Přípustné složky | Nejsou definovány. |
Nepřípustné složky | Nepřipouští se použití drůbežího strojně odděleného masa, umělých barviv, zvýrazňovačů chuti, škrobu a živočišných bílkovin. Zákazem použití živočišných bílkovin se rozumí povinné výhradní použití autentického masa jako základní výrobní suroviny, přičemž přídavek jakýchkoliv bílkovinných přísad živočišného původu není povolen.
Nepřípustná je přítomnost zbytků chrupavek a kostí. |
Technologický postup | Vytěžené kuřecí maso je vychlazeno na teplotu 0 °C až +2 °C. Následuje stažení kůže a vykostění. Vytěžená surovina je zchlazena na 0 °C až 0,5 °C. Linka na výrobu mletého masa kontinuálně navazuje na linku balení. Mleté maso je dávkováno a baleno do ochranné atmosféry. Následuje přesun výrobku do chladíren expedičního skladu odkud je výrobek expedován pro zákazníky. |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Čerstvé kuřecí maso má viditelné kontury po mletí.Mleté maso má výraznou živou barvu. Charakteristická barva mletého kuřecího masa je růžová, výrazná a živá. |
Vůně a chuť | Vůně a chuť: Vůně – příjemná, po čerstvém kuřecím mase.
|
Konzistence | Konzistence: po upečení pevná a soudržná. Nepřípustná je přítomnost zbytků chrupavky či kostí. |
Nadstandardní parametry | a) vysoký obsah masa; parametry: Obsah tuku – ≤ 30 % |
Rozhodčí metody | Obsah masa – obsah kosterní svaloviny jednotlivých živočišných druhů savců a ptáků určených k výživě lidí, která splňuje parametry max. obsahu tuku a pojivových tkání dle platné právní úpravy. Stanovení celkového obsahu tuku, maso a masné výrobky – ČSN ISO 1443. V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají orgány úředního dozoru České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 21.08.2020 08:46:44 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 21.08.2020 08:46:44 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |