Tisk

Masný polotovar – marinovaná masa 1

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2019-04-05-0426
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - masné polotovary
Zadavatel normy
Společnost Český svaz zpracovatelů masa
Libušská 319
142 00 Praha 4 - Písnice
Česká republika
Navrhovatel normy
Požadavky na složení
Povinné složky

a) vepřové maso, hovězí maso, drůbeží maso (použije se jedna z těchto základních surovin);
b) obsah masa minimálně 94 % hmotnostních;
c) obsah tuku maximálně 25 % hmotnostních.

Přípustné složky

jedlá sůl (alternativně též jiné soli, např. KCl), koření a extrakty koření, sušená zelenina, rostlinný olej

Nepřípustné složky

Nepřipouští se použití přídatných látek, živočišných nebo rostlinných bílkovin.

Technologický postup

Příprava masa, marinování, balení, chlazení.

Určeno k tepelnému opracování.

Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: výrobek je na povrchu marinován

Vůně a chuť

Vůně a chuť: Vůně – příjemná, po použitém koření

 

Konzistence

Konzistence: po upečení pevná a soudržná.

Nadstandardní parametry

a) vysoký obsah masa;
b) bez přídatných látek, bílkovinných přísad.

Rozhodčí metody

Obsah masa – obsah kosterní svaloviny jednotlivých živočišných druhů savců a ptáků určených k výživě lidí, která splňuje parametry max. obsahu tuku a pojivových tkání dle platné právní úpravy. Stanovení celkového obsahu tuku, maso a masné výrobky – ČSN ISO 1443. V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají orgány úředního dozoru České republiky.

Uživatel
Vytvořeno05.04.2019 10:02:28
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.04.2019 10:02:28
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě