Masný polotovar – marinovaná masa
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2019-04-05-0426 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - masné polotovary |
Zadavatel normy | |
Společnost | Český svaz zpracovatelů masa Libušská 319 142 00 Praha 4 - Písnice Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | Uzeniny Příbram, a.s. Antala Staška 1670/80 140 00 Praha 4 Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | a) vepřové maso, hovězí maso, drůbeží maso (použije se jedna z těchto základních surovin); |
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky | Nepřipouští se použití přídatných látek, živočišných nebo rostlinných bílkovin. |
Technologický postup | Příprava masa, marinování, balení, chlazení. Určeno k tepelnému opracování. |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: výrobek je na povrchu marinován |
Vůně a chuť | Vůně a chuť: Vůně – příjemná, po použitém koření
|
Konzistence | Konzistence: po upečení pevná a soudržná. |
Nadstandardní parametry | a) vysoký obsah masa;
masný výrobek tepelně neopracovaný pro tepelnou úpravu. |
Rozhodčí metody | Obsah masa – obsah kosterní svaloviny jednotlivých živočišných druhů savců a ptáků určených k výživě lidí, která splňuje parametry max. obsahu tuku a pojivových tkání dle platné právní úpravy. Stanovení celkového obsahu tuku, maso a masné výrobky – ČSN ISO 1443. V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají orgány úředního dozoru České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 28.01.2021 08:39:20 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 28.01.2021 08:39:20 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |