Masný polotovar – grilovací klobásy
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2019-04-05-0425 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - masné polotovary |
Zadavatel normy | |
Společnost | Český svaz zpracovatelů masa Libušská 319 142 00 Praha 4 - Písnice Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | Uzeniny Příbram, a.s. Antala Staška 1670/80 140 00 Praha 4 Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | a) vepřové maso, hovězí maso (použije se jedna z těchto základních surovin nebo jejich libovolná kombinace); |
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky | Nepřipouští se použití strojně odděleného masa, drůbežího strojně odděleného masa, škrobu a živočišných bílkovin. Zákazem použití živočišných bílkovin se rozumí povinné výhradní použití autentického masa jako základní výrobní suroviny, přičemž přídavek jakýchkoliv bílkovinných přísad živočišného původu není povolen.
Zákaz použití zvýrazňovačů chuti. |
Technologický postup | Příprava surovin, míchání, narážení, balení, chlazení |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | výrobek je barvy světlé, možno přidat různé dekorační koření |
Vůně a chuť | Vůně – příjemná, chuť po upečení/grilování, ohřátí výrazná po mase a přidaných kořenících složkách |
Konzistence | po tepelném opracování pevná a soudržná |
Nadstandardní parametry | a) vysoký obsah masa (minimálně 90 %) |
Rozhodčí metody | Obsah masa – obsah kosterní svaloviny jednotlivých živočišných druhů savců a ptáků určených k výživě lidí, která splňuje parametry max. obsahu tuku a pojivových tkání dle platné právní úpravy. Stanovení celkového obsahu tuku, maso a masné výrobky – ČSN ISO 1443. V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají orgány úředního dozoru České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 28.01.2021 08:21:38 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 28.01.2021 08:21:38 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |