Tisk

Majonéza salátová pro lahůdkářské výrobky

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2015-10-15-0032
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - výrobky z vajec - majonézy
Zadavatel normy
Společnost Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
  • olej řepkový min. 70 %,
  • žloutky pasterované nejméně 3 % nebo žloutky sušené v přepočtu na žloutky pasterované nejméně 3%,
  • ocet kvasný lihový,
  • jedlá sůl.
Přípustné složky
Nepřípustné složky
  • konzervační látky,
  • barviva kromě betakarotenu,
  • aromata.
Technologický postup

Postup není přesně stanoven, je dán konkrétním výrobcem a výrobním zařízením.

Senzorické požadavky
Vzhled

homogenní pastovitá hmota, barva smetanově bílá až slabě nažloutlá

Vůně a chuť

chuť slanokyselá, bez cizích příchutí, vůně typická pro majonézu, čistá, bez stop pachu po žluklém oleji,

Konzistence

pastovitá až polotuhá.

Nadstandardní parametry

řepkový olej v množství nejméně 70 % obsah žloutku nejméně 3 % neobsahuje konzervační látky.

Rozhodčí metody

Není požadována.

Uživatel
Vytvořeno23.05.2019 07:12:44
VytvořilDana Gabrovská
Změněno23.05.2019 07:12:44
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě