Tisk

Pomazánka s Nivou

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2018-06-21-0391
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Pomazánky, krémy - majonézové
Zadavatel normy
Společnost Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10
Česká republika
Navrhovatel normy
Požadavky na složení
Povinné složky

sýr Niva min. 40% podle ČCN Sýr s plísní uvnitř hmoty;
majonéza podle ČCN Salátová majonéza pro lahůdkářské výrobky;
smetana dle ČCN Konzumní smetana čerstvá

Přípustné složky

cukr;
konzervační látky pouze pro výrobky s prodlouženou trvanlivostí – dle platné legislativy.

Nepřípustné složky

barviva;
sladidla s výjimkou cukru;
ve výrobcích s dobou použitelnosti do 5 dnů od dne výroby nesmí být použity kyseliny sorbová, benzoová ani jejich soli.

Technologický postup

Není specifikován, daný konkrétním výrobcem.

Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: pastovitá hmota s viditelnými částicemi nivy, jednotlivé části dobře spojené majonézou;
barva: bílá – přirozená barva charakteristická pro použité suroviny, ojediněle viditelné  kolonie zelené ušlechtilé plísně „Penicillium roqueforti“ z Nivy.

Vůně a chuť

sýrová, vyrovnaná, charakteristická po použitých surovinách

Konzistence

hustá, roztíratelná konzistence

Nadstandardní parametry

Kvalita použitých surovin, kvalita zpracování (nepřítomnost větších nerozkrájených částic, konzistence), bez barviv, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru.

Rozhodčí metody

Nejsou požadovány; v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.

Uživatel
Vytvořeno21.06.2018 13:01:44
VytvořilDana Gabrovská
Změněno21.06.2018 13:01:44
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený