Loupežnický salát
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2018-06-21-0392 |
Zařazení dle legislativy | Lahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně živočišného původu (maso, uzeniny, ryby, sýry, apod.) |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | GASTRO-MENU EXPRESS a.s. Konská 199 739 61 Třinec Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | salám podle ČCN Salám pro lahůdkářské výrobky nejméně 25 %; |
Přípustné složky | hořčice podle ČCN Hořčice plnotučná pro lahůdkářské výrobky; |
Nepřípustné složky | barviva; |
Technologický postup | Není specifikován. |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | vzhled: salám ve tvaru tenkých čtverečků, přičemž délka strany je maximálně 20 mm (přípustný obsah části poškozených mícháním do 20%), salát dobře a rovnoměrně rozmíchaný, spojený majonézou. |
Vůně a chuť | pikantní, slano-sladko-kyselá, vyrovnaná, charakteristická po použitých surovinách, znatelná příjemná masová vůně po salámu |
Konzistence | všechny částice salátu přiměřeně měkké, spojené majonézou |
Nadstandardní parametry | Kvalita použitých surovin, kvalita zpracování (nepřítomnost větších nerozkrájených částic, konzistence), bez barviv, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru |
Rozhodčí metody | V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 07.12.2018 11:27:17 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 07.12.2018 11:27:17 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |