Listové těsto vícezrnné (chlazené nebo mrazené)
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2020-06-25-0482 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - těsta - listové |
Zadavatel normy | |
Společnost | Potravinářská komora České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. Drahobejlova 2215/6 190 00 Praha 9 Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | • pšeničná mouka; |
Přípustné složky | • sušené vaječné žloutky a/nebo vaječné tekuté žloutky; |
Nepřípustné složky | Přídatné látky jiné než uvedené v přípustných složkách. |
Technologický postup | 1. výroba vodánku přímým vedením z povinných složek, případně přípustných složek; |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | • Těsto složené do pravidelného tvaru s patrnou charakteristickou strukturou – na řezu výrazné zřetelné listování; nebo rulička stočeného těsta s charakteristickou strukturou na řezu. |
Vůně a chuť | Vůně typická pro daný výrobek a charakteristická po použitých složkách; bez cizích příchutí a pachů. |
Konzistence | Pevná, tvarově soudržná hmota, nedrolící se, nepolámaná a neroztékající se, kompaktní. |
Nadstandardní parametry | • Omezené množství přídatných látek; |
Rozhodčí metody | Hmotnost; senzorické hodnocení; v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 25.06.2020 07:16:52 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 25.06.2020 07:16:52 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |