Listové kynuté (plundrové) jemné pečivo bez náplně a korpusy z plundrového těsta
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2019-11-21-0463 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - jemné pečivo |
Zadavatel normy | |
Společnost | Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. Drahobejlova 2215/6 190 00 Praha 9 Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. Drahobejlova 2215/6 190 00 Praha 9 Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | TĚSTO: |
Přípustné složky | TĚSTO: MAŠLOVÁNÍ: POSYPY: |
Nepřípustné složky | Přídatné látky jiné než: kyselina askorbová, přídatné látky obsažené v tažném a stolním margarínu, přídatné látky ve vaječných tekutých produktech (žloutky, vaječná melanž) a přídatné látky ve vaječných nebo nevaječných mašlovacích přípravcích. |
Technologický postup | 1. výroba vodánku (těsta) přímým vedením; |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | • Typické zřetelné listování ve střídě; |
Vůně a chuť | Typická pro daný výrobek a charakteristická po použitých složkách v těstě nebo v posypu; příjemná; bez cizích příchutí a pachů. |
Konzistence | • Kůrka dobře propečená; |
Nadstandardní parametry | • Omezené množství přídatných látek – pouze kyselina askorbová v těstě (vodánku) a nezbytné přídatné látky (bez technologické funkce) ve stolním margarínu, v tažném margarínu, ve vaječných tekutých produktech nebo v mašlovacích vaječných nebo nevaječných přípravcích |
Rozhodčí metody | hmotnost výrobku, senzorické hodnocení, v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 14.01.2020 13:50:41 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 14.01.2020 13:50:41 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |