Drůbeží párky
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2020-02-04-0474 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Zadavatel normy | |
Společnost | Potravinářská komora České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | Vodňanská drůbež, a.s. Radomilická 886 38901 Vodňany Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | Drůbeží maso minimálně 68 % |
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky | látky zvýrazňující chuť; E 120 – kyselina karmínová, karmín; strojně oddělené maso. Nepřipouští se použití rostlinných bílkovin a živočišných bílkovin. Zákazem použití živočišných bílkovin se rozumí povinné výhradní použití autentického masa jako základní výrobní suroviny, přičemž přídavek jakýchkoliv bílkovinných přísad živočišného původu není povolen. Zákaz použití rostlinných bílkovin se nevztahuje jen na autentické přírodní koření. |
Technologický postup | Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Povrch v hladký, vypnutý. Barva párků hnědorůžová typická pro zauzené párky, rovné bez zakřivení, konce zarovnané |
Vůně a chuť | Vůně charakteristická pro zauzený párek, s lehkým nádechem drůbeží suroviny a použitého koření; |
Konzistence | Přiměřeně pevná na skus, |
Nadstandardní parametry | Vysoký obsah drůbežího masa nejméně 70 %; bez zvýrazňovačů chuti; |
Rozhodčí metody | Stanovení obsahu masa; Obsah masa obsah kosterní svaloviny jednotlivých živočišných druhů savců a ptáků určených k výživě lidí, která splňuje parametry max. obsahu tuku a pojivových tkání dle platné právní úpravy. Stanovení celkového obsahu tuku, maso a masné výrobky ČSN ISO 1443, v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 11.02.2020 09:02:28 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 11.02.2020 09:02:28 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |