Tisk

Kremžská hořčice

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2017-08-22-0326
Zařazení dle legislativyKoření, jedlá sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla a hořčice - hořčice - hořčice krémžská
Zadavatel normy
Společnost Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
  • pitná voda
  • semínko hořčice
  • cukr
  • ocet kvasný lihový
  • jedlá sůl
  • koření
Přípustné složky

nejsou specifikovány

Nepřípustné složky
  • konzervační látky
  • barviva
  • aromata
Technologický postup

Postup není přesně stanoven, je dán konkrétním výrobcem a výrobním zařízením

Senzorické požadavky
Vzhled

Barva – světle hnědá až hnědá s částečkami černého hořčičného semínka

Vůně a chuť

Chuť – hořčičná, mírně nasládlá, říznější; vůně – hořčičná, bez cizích pachů

Konzistence

Konzistence a vzhled – pastovitá, mazavá

Nadstandardní parametry

Obsah soli max. 1,6 g na 100 g výrobku, bez konzervačních látek, barviv a aromat

Rozhodčí metody

Nejsou specifikovány; v případě sporu  bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky

Uživatel
Vytvořeno15.12.2017 12:17:41
VytvořilDana Gabrovská
Změněno15.12.2017 12:17:41
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený