Kobliha plněná lískooříškovou náplní sypaná cukrem nebo zdobená tukovou polevou
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2020-01-05-0467 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - jemné pečivo |
Zadavatel normy | |
Společnost | Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. Drahobejlova 2215/6 190 00 Praha 9 Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. Drahobejlova 2215/6 190 00 Praha 9 Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | TĚSTO: LÍSKOOŘÍŠKOVÁ NÁPLŇ nejméně 25 % v hotovém výrobku: CUKR NA POSYP a/nebo NEVLHNOUCÍ CUKR: TUKOVÁ POLEVA: |
Přípustné složky | TĚSTO: LÍSKOOŘÍŠKOVÁ NÁPLŇ: NEVLHNOUCÍ CUKR: TUKOVÁ POLEVA: |
Nepřípustné složky | Přídatné látky jiné než uvedené v přípustných složkách v těstě, ve vaječné melanži a v margarínu. Přídatné látky jiné než uvedené v přípustných složkách v lískooříškové náplni, nevlhnoucím cukru nebo tukové polevě. a než přídatné látky obsažené v margarínu. Barviva: E 102 (tartrazin – potravinářská žluť), E 104 (chinolinová žluť), E 110 (žluť SY), E 122 (azorubin), E 124 (košenilová červeň – ponceau 4R), E 129 (červeň allura AC), E 151 (čerň BN), E 155 (hněď HT) a E 153 (uhlík z rostlinné suroviny). |
Technologický postup | • výroba omládku, kterým je prokvašený polotovar z pšeničné mouky, vody, cukru a droždí, případně i sušeného mléka a/nebo sušené mléčné syrovátky; |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | • Výrobek typického kulovitého nebo podlouhlého tvaru, pravidelně formovaný. |
Vůně a chuť | Typická pro smažený výrobek, po použitých složkách a lískooříškovém krému; příjemná; bez cizích příchutí a pachů. |
Konzistence | • Kůrka dobře prosmažená. |
Nadstandardní parametry | Tradiční jemné smažené pečivo, které obsahuje pouze nezbytné přídatné látky uvedené v přípustných složkách v těstě, v lískooříškové náplni a v nevlhnoucím cukru nebo v tukové polevě. |
Rozhodčí metody | hmotnost výrobku.senzorické hodnocení, v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 07.09.2020 10:12:06 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 07.09.2020 10:12:06 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |