Tisk
Kefírové mléko
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2017-08-22-0333 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - kefírové mléko |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | mléko, smetana nebo jejich směs a kvasinky rodu Kluyveromyces, Torulopsis nebo Candida valida a mezofilních a termofilních kultur bakterie mléčného kvašení), kde četnost živých kvasinek musí být nejméně 102 a četnost živých bakterií mléčného kvašení musí být nejméně 106 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku |
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky |
|
Technologický postup |
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva – přirozené bílé až nažloutlé barvy po mléce a smetaně |
Vůně a chuť | příjemně nakyslá, kefírová, čistá vůně po použité kultuře |
Konzistence | konzistence (textura, viskozita) – polotekutá až tekutá, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu |
Nadstandardní parametry |
|
Rozhodčí metody |
V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 12.07.2018 11:27:44 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 12.07.2018 11:27:44 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |