Tisk

Kapr obecný – porce

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2018-04-06-0377
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - ryby - sladkovodní (zmrazené, čerstvé)
Zadavatel normy
Společnost Potravinářská komora České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10 - Malešice
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky

Vodou oprané půlky kapra příčně porcované.

Přípustné složky

Vyčnívající žeberní kůstky

Nepřípustné složky

Zbytky šupin, oplachová voda, zbytky orgánů, krev, přídatné látky a ostatní složky

Technologický postup

Odchov ryb probíhá v polointenzivních podmínkách rybničního prostředí nebo v akvalultuře, opracování ryb včetně usmrcení probíhá podle normy (ČSN 56 9602 Pravidla správné hygienické praxe – Ryby, vodní živočichové a výrobky z nich. ); skladování -1°C až + 5°C

Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: pevná elastická svalovina, otisk prstu rychle mizí.

Vůně a chuť

specifická pro daný druh ryby, vůně může být až neutrální, nepřijatelný je kyselý nebo slabě nepříjemný zápach

Konzistence

žádoucí je pevná až elastická konzistence, nežádoucí je měkká až rozbředlá

Nadstandardní parametry

celkový podíl 100 % ryby; chov ryby: Česká republika

Rozhodčí metody

V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.

Uživatel
Vytvořeno10.05.2019 14:40:28
VytvořilDana Gabrovská
Změněno10.05.2019 14:40:28
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě