Tisk
Kamadet
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2015-12-22-0092 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry plísňové |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky | veškeré výše nespecifikované, např. dusičnany, rostlinný tuk, aromata |
Technologický postup |
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | vzhled: sýry různého tvaru a velikosti, pravidelný tvar bez deformací, souvislý porost bílé plísně po celém povrchu, barva: na řezu sýrově žlutá, na povrchu bílá plíseň, ke konci trvanlivosti dochází k mírné změně barvy |
Vůně a chuť | chuť: jemná, charakteristická, až mírně houbová vůně: jemná, charakteristická, jemně houbová |
Konzistence | jemná, pružná, na řezu s větším počtem dírek a trhlinek (mírně zřetelné jádro u mladých sýrů není na závadu) |
Nadstandardní parametry |
|
Rozhodčí metody |
V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 02.10.2017 15:26:07 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 02.10.2017 15:26:07 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |