Tisk
Jogurtové mléko
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2017-08-22-0334 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurtové mléko |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | mléko, smetana nebo jejich směsi a jogurtová kultura (Streptococcus salivarius subsp.thermophilus a Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus v optimálním poměru 1:2), kde četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 107 na 1 gramu výrobku na konci doby použitelnosti výrobku, |
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky |
|
Technologický postup |
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva – přirozené bílé až nažloutlé barvy po mléce a smetaně, |
Vůně a chuť | chuť příjemně nakyslá, jogurtová, čistá vůně po použitých kulturách |
Konzistence | polotekutá až tekutá, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu |
Nadstandardní parametry |
|
Rozhodčí metody |
V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 02.10.2017 15:12:34 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 02.10.2017 15:12:34 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |