Jogurt zrající v tanku – ochucený (s příchutí)
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2017-07-18-0307 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurt bílý |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | Mléčná složka odpovídá České cechovní normě na „Syrové kravské mléko“ – 2016-3-18-127; |
Přípustné složky | ochucující složky dle výrobce |
Nepřípustné složky |
|
Technologický postup | příprava mléčné (smetanové) směsi – pasterace – vychlazení na teplotu fermentace – přídavek jogurtové kultury – fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách – přídavek ochucující složky – balení do spotřebitelského balení- vychlazení skladování v chladu před expedicí; |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | – barva – přirozené bílé až nažloutlé barvy po mléce a smetaně, po ochucující složce |
Vůně a chuť | příjemně nakyslá, jogurtová, čistá vůně po použité kultuře, po ochucující složce |
Konzistence | jemně krémová, homogenní, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu |
Nadstandardní parametry | mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“; pro ochucující ovocnou složku platí: ostatní ochucené jogurty budou řešeny individuálně při přihlášení výrobku |
Rozhodčí metody | Stanovení počtu charakteristických mikroorganismů – dle ČSN ISO 7889 – Technika stanovení počtu kolonií při 37 °C |
Uživatel | |
Vytvořeno | 12.04.2018 13:50:16 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 12.04.2018 13:50:16 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |