Zakysaná smetana zrající v tanku
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2018-06-28-0394 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - zakysaná smetana |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | smetana, monokultury nebo směsné kultury bakterií mléčného kvašení, kde četnost živých kultur musí být nejméně 106 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku
|
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky |
|
Technologický postup | 1. Příprava pasterované smetany o požadované tučnosti |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva – přirozené bílá až nažloutlá po mléce a smetaně, |
Vůně a chuť | chuť příjemně nakyslá, po použité kultuře čistá vůně po použité kultuře |
Konzistence | hustá, homogenní, uvolňování syrovátky není na závadu |
Nadstandardní parametry |
|
Rozhodčí metody |
V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 17.07.2018 10:31:24 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 17.07.2018 10:31:24 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |
Výrobky v této normě
