Jatečně upravená těla drůbeže – české chlazené kuře, díly
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2016-10-21-0167 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - drůbeží maso |
Zadavatel normy | |
Společnost | Českomoravská drůbeřářská unie, z.s. Počernická 272/896 108 00 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky | složky na prsou, stehnech, biskupu, stehenních kloubech a špičkách křídel může být několik malých pírek, špiček brk a chloupků |
Nepřípustné složky | bez vyčnívajících zlomených kostí |
Technologický postup | chov kuřat na maso a dle technologického postupu pro daný hybrid porážka na registrovaných jatkách chlazení vzduchem porcování balení jednotlivých dílů nebo celého jatečně opracovaného trupu |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | vzhled bez viditelných skvrn krve, s výjimkou skvrn malých a nenápadných, barva typická pro kuřecí maso |
Vůně a chuť | chuť: typická pro kuře, vůně bez cizího zápachu |
Konzistence | Čerstvá drůbež nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení |
Nadstandardní parametry | Chlazeno vzduchem, chov v hospodářství, které je registrováno v ústřední evidenci zvířat. |
Rozhodčí metody | Stanovení celkového obsahu vody v děleném drůbežím mase (Chemický test) a stanovení celkového obsahu vody u jatečně opracovaných těl mražených Nařízení Komise (ES) č. 543/2008), v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 02.10.2017 15:15:15 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 02.10.2017 15:15:15 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |