Tisk
Hořká čokoláda 70% 100 g Hořká čokoláda - čtvercová Hořká čokoláda - neapolitánka čtvercová - krabička baleno po 5ks Hořká čokoláda - neapolitánka čtvercová - krabička baleno po 8ks Hořká čokoláda - neapolitánka čtvercová - krabička baleno po 18ks
Hořká čokoláda 80%
Hořká čokoláda 70% s mandlemi
Hořká čokoláda 70% s oříšky
Hořká čokoláda s konopným semínkem
Hořká čokoláda 70%
Hořká čokoláda
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2016-06-09-0150 |
Zařazení dle legislativy | Přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakao a výrobky z nich - čokolády - čokoláda hořká |
Zadavatel normy | |
Společnost | Potravinářská komora České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky |
|
Technologický postup | Dle klasické technologie výroby: mísení, zjemňování na válcích, konšování, temperování a formování. |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: Lesklá, hladká, v různých tvarech, Barva: tmavě hnědá |
Vůně a chuť | Příjemně čokoládová, hořká bez cizích chutí a vůní |
Konzistence | tvrdá s ostrým lasturovým lomem. |
Nadstandardní parametry | Minimální obsah celkové kakaové sušiny 50 % |
Rozhodčí metody | Stanovení tuku v čokoládě úředními analytickými metodami AOAC International (1995). AOAC Official Method 963,15 – Metoda Kvantifikace ekvivalentů kakaového másla v čokoládě AOAC Official Method 963.15 [3]; ČSN 56 0578 Čokoláda a čokoládové cukrovinky – Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny; v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 15.12.2017 11:57:55 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 15.12.2017 11:57:55 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |
Výrobky v této normě





