Hořká čokoláda se sladidly nebo s cukrem a sladidly
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2017-08-22-0328 |
Zařazení dle legislativy | Přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakao a výrobky z nich - čokolády - čokoláda hořká |
Zadavatel normy | |
Společnost | Potravinářská komora České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky | jiné rostlinné tuky kromě kakaového másla, jiná aromata než přírodní |
Technologický postup | Dle klasické technologie výroby: mísení, zjemňování na válcích, konšování, temperování a formování. |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | lesklá, hladká, v různých tvarech, přípustné suroviny mohou vytvářet reliéf barva: tmavě hnědá |
Vůně a chuť | příjemně čokoládová, hořká, příp. po přidaných přípustných složkách (viz. přípustné složky), bez cizí pachuti a vůně |
Konzistence | tvrdá s ostrým lomem |
Nadstandardní parametry | Minimální obsah kakaové sušiny 50 % |
Rozhodčí metody | Stanovení tuku v čokoládě úředními analytickými metodami AOAC International (1995). AOAC Official Method 963,15 Metoda Kvantifikace ekvivalentů kakaového másla v čokoládě AOAC Official Method 963.15 [3] V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky |
Uživatel | |
Vytvořeno | 15.12.2017 12:14:43 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 15.12.2017 12:14:43 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |