Tisk

Hořčice plnotučná pro lahůdkářské výrobky

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2015-10-15-0031
Zařazení dle legislativyKoření, jedlá sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla a hořčice - hořčice - hořčice plnotučná
Zadavatel normy
Společnost Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
  • semena hořčice bílé (Sinapis alba) nejméně 16 %
  • semena hořčice černé (Brassica nigra) nebo hnědé (Brassica juncea) nejméně 2 %
  • cukr nejméně 5 %
  • ocet kvasný lihový
  • sůl jedlá
Přípustné složky
  • pitná voda
  • koření nebo extrakty koření (skořice, koriandr, hřebíček, muškátový ořech, nové koření, majoránka)
Nepřípustné složky

konzervační látky, barviva, ostatní přídatné látky

Technologický postup

Postup není přesně stanoven, je dán konkrétním výrobcem a výrobním zařízením.

Senzorické požadavky
Vzhled

homogenní pastovitá hmota, připouští se malý podíl vyloučené tekutiny do 1 %. barva hořčičně žlutá, přirozená po hořčičné mouce,

Vůně a chuť

chuť slanokyselá, bez cizích příchutí, vůně typická pro plnotučnou hořčici, mírně palčivá,

Konzistence

řídce pastovitá až pastovitá.

Nadstandardní parametry

neobsahuje konzervační látky a barviva

Rozhodčí metody

nejsou požadovány,

Uživatel
Vytvořeno02.10.2017 15:03:30
VytvořilDana Gabrovská
Změněno02.10.2017 15:03:30
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě