Tisk

Holandský salát

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2018-02-02-0364
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně živočišného původu (maso, uzeniny, ryby, sýry, apod.)
Zadavatel normy
Společnost Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
  • sýr eidam   dle ČCN Sýry eidamského s různým obsahem tuku a sušiny (nejméně 30 % TVS) nejméně 20 %;
  •  majonéza podle ČCN Salátová majonéza pro lahůdkářské výrobky;
  •  kapie sterilovaná;
  •  jogurt bílý
Přípustné složky
  • salám pro lahůdkářské výrobky dle ČCN minimálně 15 %;
  • okurky a cibule sterilovaná;
  • cukr;
  •  jedlá sůl;
  •  ocet kvasný lihový;
  •  regulátor kyselosti: kyselina askorbová, kyselina citrónová
  •  černý mletý pepř;
  •  paprikový extrakt;
  • hořčice plnotučná;
  • kečup nebo rajčatový protlak;
  •  konzervační látky pouze pro výrobky s prodlouženou trvanlivostí – dle platné legislativy.
Nepřípustné složky
  • barviva;
  • sladidla s vyjímkou cukru;
  • sýrové analogy;
  • palmový a/nebo kokosový tuk;
  • ztužené pokrmové tuky;
  • ve výrobcích s dobou použitelnosti do 5 dnů od dne výroby nesmí být použity kyseliny sorbová, benzoová ani jejich soli
Technologický postup

Není specifikován.

Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: pastovitá hmota s patrnými částicemi sýra, viditelné kousky kapie sterilované, salát dobře rozmíchaný, spojený majonézou;
barva: žlutooranžová po použitých surovinách

Vůně a chuť

chuť a vůně: příjemná sýrovo-majonézová, vyrovnaná, charakteristická po použitých surovinách

Konzistence

konzistence (textura, viskozita…): pomazánka roztíratelné konzistence s kousky eidamu a kapie, suroviny spojené majonézou

Nadstandardní parametry

Kvalita použitých surovin, kvalita zpracování (nepřítomnost větších nerozkrájených částic, konzistence), bez barviv, bez přidaných sladidel s vyjímkou cukru

Rozhodčí metody

Nejsou požadovány.

Uživatel
Vytvořeno12.08.2019 14:12:14
VytvořilDana Gabrovská
Změněno12.08.2019 14:12:14
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě